Sivut

tiistai 24. maaliskuuta 2020

Ikiaikainen sota painoindeksiä vastaan

Okei, hitusen pitää heti korjata, mä en juuri seuraa painoindeksiä, enkä juuri edes viikottain komppaa vaakaa sängyn alta. Mun paino on hyvä sillon kun tunnen oloni hyväksi, 
ja peilistä takaisin katsoo se ihminen johon voin olla tyytyväinen.

 Mutta sitä mä en ole. En ole tyytyväinen, enkä koe oloani hyväksi kropassani. Tää ei oo mun kroppa.
Tässä pieni tiivistelmä painonhallintamatkastani tähän asti. =)

En ole aina ollut ylipainoinen, painoa alkoi kertymään suunnilleen 18-vuotiaana, jolloin päästin käytännössä kaikki asiani muutenkin retuperälle. En liikkunut, söin mitä halusin ja milloin halusin, alkoholia meni monta kertaa viikossa ja ei puhuta mistään yhdestä tai kahdesta annoksesta. Ihan humalahakuista ryyppäämistä se sillon oli. Painoa tuli 10 kilon vuositahdilla. Se oli hurjien muutosten aikaa se, mutta ihan väärään suuntaan.

Mä en ole pitkä, vaan pätkä. Vartta mulle on annettu ihan kokonaiset 156cm. Alle 18-vuotiaana painoin suunnilleen 45kg. Se ei ollut liikaa, eikä liian vähän, mutta siihen lukemaan nyt en enää missään tapauksessa pyri. Kyllä jotain pitää luiden päällä olla.

Pahimmillaan painoni oli pari vuotta sitten, vaaka näytti 104kg ja rapiat. Sillon mulla rasahti rusinat.
Aloin syödä terveellisesti, mutta määrät oli väärät. Paino putosi kuitenkin, mutta isoimman avun sain kun liityin Ritakin valmennukseen. Opein syömään oikein ja oikeita määriä, vaakalukema pieneni parhaimmillaan kuukausien työn jälkeen 85 kiloon.
Tyytyväinen en ollut vieläkään, mutta sitten tapahtui yhtä sun toista ja se terveellinen ruokavalio, annoskoko ja ruokailuiden säännöllisyys lensi kuin tuhka tuuleen. Paino alkoi taas nousta.

Tänään lukema näyttää 92,4 kg. Ei katasrofia vielä, verrattain parin vuoden takaiseen, mutta jotain tarttis tehdä.
Sen aika ei kuitenkaan ole juuri nyt. Nyt keskityn tupakoinnin lopettamiseen ja keuhkojeni puhdistamiseen. Uskon, että hetken päästä se liikunta maistuu paljon mukavammalta kun happikin kulkee.



Pyrin nyt kuitenkin siihen, etten hoitaisi tupakanhimoani mässäilemällä mitä sattuu. Alkoholia käytän edelleenkin, pari kertaa kuukaudessa. Siihenkin täytyy tehdä remonttia, mutta se lienee paheistani pienin tällä hetkellä.

Jatkossa tässä blogissa tulee varmaan olemaan enemmänkin tekstiä myös painonhallinnasta sekä ruokavaliosta. Otan mielelläni vastaan risuja ja ruusuja, ehdotuksia ja vinkkejä, ota rohkeasti yhteyttä oikealta löytyvän kaavakkeen kautta. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti