Sivut

tiistai 24. maaliskuuta 2020

Irti tupakasta, päivä 1

Noniin, päätös tehty.


Viimeinen tupakka vedetty 23.3 klo 11.00. Aamulla ennen päätöstä poltin yhteensä kaksi tupakkaa. 

Oikeastaan viimeistä tupakkaa vetäessäni en vielä ollut tehnyt päätöstä, se tapahtui extemporena.
Oli asiaa toki valmisteltu, nikotiinikorvaushoitotuotteita ostettu jos jonkinlaista.
En vaan ollut vielä avannut koko pakettia, nyt avasin, ja päätin läiskästä nikotiinilaastarin olkavarteen. Käytössä Nicorette 25mg 16h laastari. 

Laastari ei tahtonut ottaa tarttuakseen, mutta tovin sitä hieroin niin vain vähän irvisti reunoista. Aavistelin, että pelkkä laastari ei mua pidä tupakasta erillään, niin päätin ottaa myös Nicotinell 4mg lakritsin makuisen purkan. Pikkasen polttelee suussa, mutta on siedettävissä. Pahempi se röökin aiheuttama keuhkoja repivä yskä on.

Nyt tarttis sitte keksiä tekemistä. Ja pian. Aivot vaatii harhautusta, tylsänä hetkenä on niin helppo luimasta tupakalle. Keskeneräinen timanttitaulutyö eteen, pylly penkkiin ja askartelemaan. 

Vähillä pureskelen purkkaa muutaman kerran, kun polttelu voimistuu niin jätän purkan poskeen huilimaan. Naputtelen timantteja työhöni apinan raivolla.

Testi numero 1. Puolisoni asettaa kahvikupin nenäni eteen. Kahvin jälkeen on aina ollut pakko mennä savuille. Nyt ei. Tekee mieli, mutta sinnittelen. Hinku menee ohi, hetkeksi. Sinnittelen uudelleen ja jauhan purkkaa, jatkan timanttien tikkaamista tahmaiseen alustaan.

Hemmetti, työstä ei enää puutu kuin muutama timantti.
Ja sitten se onkin jo valmis.


No, ruuanlaittoon ja uutta työtä eteen ruuan valmistumista odotellessa.
Testi numero 2. Ruokasavut, miten tästä nyt sitten päästään yli? Voiko olla ateriaa ilman loppuhuipentumaa tupakan muodossa? Kyllä voi. En mene.

Päivä menee hyvin, välillä tupakanhimo iskee, mutta aina saan sen menemään ohitse. Juon vettä, jauhan purkkaa, selaan somea, katson elokuvaa, pidän itseni kiireisenä. Toimii, mä olen jo selvinnyt monta tuntia.

Illalla sorrun. Poltan yskien yhden tupakan. Mietin miten selviän aamusta, ja kuinka idioottimaista nyt olikaan polttaa edes tämä yksi. Mitä se nyt hyödytti, ja miksi sen poltin kun olisin voinut yhtähyvin olla polttamattakin. Päätän että aamulla en polta.

Päivän aikana laastarin lisäksi olen käyttänyt neljä 4mg purukumia.
Nikotiinikorvaushoidon hinnaksi tänään tuli 3,70€. Tupakkaan olisi mennyt suunnilleen sama summa, sätkätupakkaa kun poltan. Askitupakka olisi ollut kalliimpaa.

Sängyssä mietin vielä mitä kaikkea voinkaan tehdä, kun joskus tupakasta eroon pääsen.
Smoke Free- sovellus kännykässä kertoo, että aamulla kehkoni ovat päässeet eroon hiilimonoksidista.



Yskää on jo paljon vähemmän kuin eilen. Mietin että yskisinkö tämänkään vertaa jos en olisi hetki sitten sitä yhtä polttanut. Nukahdan melko nopeasti.

Aamulla sängystä noustessani ensimmäinen asia mielessä on tupakka. En mene. Menen laittamaan nikotiinilaastarin ja nappaan 4mg purkan suuhun. Laitan aamupalan, ruokin lemmikit. Juon kahvin. En mene tupakalle vieläkään. Alan keksiä itselleni harhautusta, luon tämän blogin. Jauhan purkkaa, juon kahvia, säädän asetuksia ja kirjoitan. 

Vuorokausi täynnä.
Selvisin siitä yhdellä lipsahduksella.

Vielä ei ole syytä iloon, mutta silti varovasti hieman taputan itseäni olalle ja totean että Hyvin tehty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti