Sivut

tiistai 28. huhtikuuta 2020

Viime viikon kuulumisia

Huhheijaa, siinä se taas vierähti viikko. Meni muuten yllättävän nopeasti vaikka voisi olettaa että tylsyys kaivelisi kun oikeastaan minnekkään ei voi mennä tuon epidemian vuoksi. Viikko piti sisällään paljon kävelyä, oli niin nättiä keliä ettei sitä voinut olla hyödyntämättä.

Kuten jo viimeksi mainitsinkin, tässä mun kodin lähettyvillä on useita kerrassaan upeita lenkkeily-ja ulkoilureittejä. Luontopolkuja, lintutorneja, järviä, meri, metsää pururatoineen. Mitä muuta voi toivoa? Täällä päin asuessa liikkuminen ei todellakaan voi jäädä ainakaan siitä kiinni, ettei olisi mielekkäitä reittejä talsittavaksi.

Viime maanantain ja tiistain lenkkeilyistä jo kirjoitinkin viime postauksessa, aloittakaamme siis keskiviikosta.
Keskiviikkona lenkkeiltiin miehen kanssa jälleen pitkospuita pitkin. Kokonaisuudessaan lenkille tuli matkaa reilu 7km, ja aikaa meni 1h ja 45min. Kohtalaisen rauhakseen siis tallusteltiin, mutta hei, pakkohan näitä maisemia oli pakko pysätä ikuistamaan.


Tällä reitillä kuljettiin sekä metsässä että meren rannalla, suurimmaksi osaksi pitkospuita pitkin. Osa puista oli vähän heikommassa hapessa, ja osa oli ilmeisesti ollut liian lähellä paikallista nuorisoa. Kaikki pitää hajottaa, ilmeisesti. Suurin osa tästä reitistä oli kuitenkin oikeinkin hyvässä kunnossa, osittain reitti oli hyvinkin helppokulkuista leveää "siltaa".


Reitillä on useampi lintutorni, ja näkymät näistä on melko hulppeita. Tarkoitus on tehdä sama lenkki vielä uudelleen niin, että mukana on parempi kamera. Kun saan reitiltä parempia kuvia teen luultavasti uuden postauksen blogiin pelkästään tästä reitistä. 


Lähdimme liikkeelle Langourasta,jonka vieressä onkin jo ensimmäinen lintutorni. Siitä kivenheiton päässä sijaitsee Huhtalan lintutorni, jonne oli harmillisen vaikeaa kulkea, koska kaikki pitkospuut oli viskelty hujanhajan. Sieltä palasimme Langouraan ja jatkoimme lietteiden tornille, jonka jälkeen reitillä oli yllä oleva sannannokan lintutorni. Siinä on lintutornilla kokoa. Sannannokan jälkeen poikkesimme vielä kolmella muulla reitin varrella sijaitsevalla tornilla, ja palasimme samaa reittiä takaisin. Pidemmänkin lenkin pystyy tällä reitillä heittämään helposti, opasteet on kivasti näkyvillä. 


Torstaina ja perjantaina lenkkeilin ihan kotinurkilla, ja viikonlopun otin rennommin. Koko viikolle kertyi kävelyä likemmäs 30km. Pidän tätä aika hyvänä määränä näin alkuun ainakin. Jalkapohjat olivat jo torstaina aikalailla kipeät, mutta perjantaina sain hommattua paremmat kengät lenkkeilyyn, niin sekin helpotti. Kunnon kengissä hintaakin tietty on, mutta parempi investoida vähän parempiin, saati ostaa ne huonommat ja kärsiä. Joillakin toki voi oikein hyvin ne halvemmatkin toimia, eikä halpa missään tapauksessa tarkoita aina huonoa. Oma jalkani vaan on sen verran konstikas, etten ole huokeimmista kengistä kyllä näin hyvin istuvia löytänyt.

Maanantaina ei tullut lähdettyä lenkille. Halusin kaivaa kahvakuulat pölykerroksen alta, ja nostaa kunnolla hien pintaan. Treenitossut jalkaan, poppi pauhaamaan ja eikun tuumasta toimeen.  


Ja voi hemmetti, että oli hyvä olo kunnon treenin jälkeen. Hengästynyt, hikinen ja kaikkensa antanut, mutta silti niin saamarin tyytyväinen. Mun edellisestä kahvakuulatreenistä on aikalailla aikaa, mutta mä jaksoin koko treenin, eikä meinannut edes taju enää lähteä kun happi kulki :D

Ja tästä päästäänkin tupakoinnin lopettamiseen, se sujuu edelleen toivotusti. Sätkiä on jäänyt vetämättä laskurin mukaan jo melkein 700 kappaletta, se on muuten melkoinen määrä :D


 Syömiseen olen kiinnittänyt paremmin huomiota ja lisännyt vedenjuontia. Aineenvaihdunta on selvästi lähdössä käyntiin, mutta ottaa vielä tovin. Paino on lähtenyt laskuun, kilo putosi viikossa. Sen enempää sen ei oikeastaan kuuluisi tässä ajassa pudotakkaan.

Summa summarum, oikein hyvin onnistunut viikko siis takana. Taas voi hymyssä suin jatkaa eteenpäin, jokainen askel on eteenpäin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti